Uw mening?


08-05-17 boomspiegeldag 13 mei 2017
Op zaterdag 13 mei a.s. zal wethouder Miriam van Meerten om 11.00 uur de eerste markeringstegel leggen bij de boomspiegel aan de Juliana van Stolberglaan 24 in Naarden. Shantykoor het Ruime Sop fleurt de feestelijkheden muzikaal op, en er is iets lekkers om deze bloemrijke gebeurtenis te vieren.

Wat is het ook al weer, een boomspiegel?

Bomen in woonstraten zijn belangrijk; voor een mooi straatbeeld, én voor de natuur. Daarom staan er in Gooise Meren in veel straten gemeentelijke bomen. Wilt u nóg meer groen in uw str aat? Dan kunt u een stukje grond rondom een boom - een ‘boomspiegel ‘- zelf beplanten en onderhouden. Dat maakt niet alleen de straat mooier; bijen, vlinders en vogels zijn ook blij met de extra planten! Een boomspiegel is het stukje grond rondom de stam van een boom in verharding. U kunt een boomspiegel adopteren. Dat betekent dat u er zelf planten in zet en deze onderhoudt. De gemeente Gooise Meren zorgt voor een markering, zodat duidelijk is dat bewoners zelf voor dit stukje groen zorgen. De Tomingroep zal dan de beplanting met rust laten.

De eerste 50 Parkwijkbewoners die zich aanmelden ontvangen van Parkwijk een startpakket, dwz een tray plantjes die geschikt zijn om in een boomspiegel te planten. Die staan dan voor u klaar bij de Juliana van Stolberglaan 24.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha