Uw mening?


25-04-17 boomspiegels mei 2017
Sommigen van u hebben er al van gehoord: ons boomspiegelplan. Hier vindt u nadere informatie, en wat u kunt doen als u ook een boomspiegel bij uw huis wilt verzorgen.

Bomen in woonstraten zijn belangrijk; voor een mooi straatbeeld, én voor de natuur. Daarom staan er in Gooise Meren in veel straten gemeentelijke bomen. Wilt u nóg meer groen in uw straat? Dan kunt u een stukje grond rondom een boom - een ‘boomspiegel ‘- zelf beplanten en onderhouden. Dat maakt niet alleen de straat mooier; bijen, vlinders en vogels zijn ook blij met de extra planten! Een boomspiegel is het stukje grond rondom de stam van een boom in verharding. U kunt een boomspiegel adopteren. Dat betekent dat u er zelf planten in zet en deze onderhoudt. De gemeente Gooise Meren zorgt voor een markering, zodat duidelijk is dat bewoners zelf voor dit stukje groen zorgen. De Tomingroep zal dan de beplanting met rust laten.

U kunt een boomspiegel adopteren via adopteereenboomspiegel@gooisemeren.nl.
Wanneer u een boomspiegel adopteert gaat u akkoord met de bijbehorende afspraken.

Op zaterdag 13 mei a.s. om 11.00 uur gaan we feestelijk van start met onze boomspiegels. Wethouder Miriam van Meerten zal dan de eerste markeringstegel leggen. Shantikoor "Het ruime Sop" zal voor een fleurige muzikale toets zorgen. Waar dat precies gaat gebeuren laten we u in een volgende nieuwsbrief weten.

De eerste 50 mensen die zich aanmelden, krijgen van buurtplatform Parkwijk een startpakket, d.w.z. een tray plantjes die geschikt zijn om in een boomspiegel te planten. Die staan dan voor u klaar.

'Rond de boom meer groen’ is een initiatief van buurtplatform Parkwijk.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha