Uw mening?


23-01-17 activiteiten het Gooi Leeft voorjaar 2017
Activiteiten vanuit Het Gooi leeft

Lezingen en voorstellingen 2017:

Op verzoek van inwoners van Naarden worden er vanuit het project Het Gooi Leeft! activiteiten georganiseerd o.a. gericht op ontmoeting en cultuur.

Met ingang van januari 2017 start er een lezingen- en voorstellingencyclus waarbij u van harte welkom bent.

Op vrijdag 27 januari geeft Gaston Bannier een muzikale poëzieperformance

In de voorstelling 'Lopen zonder een stap te verzetten' draagt Gaston Bannier gedichten voor uit de gelijknamige bundel, aangevuld met nieuw werk en afgewisseld met persoonlijke verhalen uit zijn leven.

Met pakkende anekdotes en toegankelijke poëzie deelt Gaston Bannier met de luisteraars de verschillende stappen in zijn leven. Het gaat over stilstaan en verdergaan, over zijn jeugd, de schooltijd, zijn dromen en verlangens, de liefde, ontmoetingen en afscheid.

Hij vertelt beeldend. Een klankkleur die bassist Mischa Kool prachtig ondersteunt.

Een samenspel van taal en muziek, soms opzwepend en vrolijk, dan weer ingetogen en ontroerend. Een geheel dat raakt en de verhalen nog meer laat spreken.

Aanvang: 19.30 uur

Zaal open vanaf 19.00 uur

Locatie: Amaris ‘De Veste’, Koningin Wilhelminalaan 1 te Naarden

Toegang: €5,-

Kaarten verkrijgbaar: Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur via het winkeltje in Amaris ‘De Veste’, of op de avond zelf indien nog voorradig


Op 10 februari is er een concert van de Gooise Muziekschool in het restaurant van Amaris De Veste.

Docenten van de Gooische muziekschool laten u hun kwaliteiten horen op de diverse instrumenten. die zij bespelen.

De musici zijn:

Mickey Wagner op piano

Christianne van Gelder op dwarsfluit

Aanvang 19:30 uur

Zaal open 19:00 uur

Muziek in huis met Orzán Trio in de Veste

Op vrijdag 10 maart 2017

geeft het ensemble Orzán Trio een concert in De Veste, onderdeel van Amaris. Het ensemble Orzán Trio, bestaande uit Alejandro Peiteado Brea - klarinet, Marco Danesi - klarinet, Kim Grisel - klarinet, brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Mozart, Beethoven, Pachelbel en John Williams.

Het programma duurt één uur, zonder pauze.
Het optreden is op verzoek van
De Veste georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra (geïnitieerd door Het Gooi Leeft !), het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Grovestins Stichting en particuliere donateurs.

Het concert begint om 19:30 uur in De Veste aan de Kon.Wilhelminalaan 1 te Naarden.

De zaal opent zijn deuren om 19:00 uur


Op 24 maart geeft Jan Mathu van Natuurmonumenten een lezing over Het Naardermeer

Het Naardermeer is een van de natuuroasen in een steeds meer verstedelijkt gebied. Het was in 1905 de aanleiding voor het oprichten van de Verenging tot Behoud van Natuurmonumenten. Er waren plannen om het Naardermeer te dempen. Veel mensen waaronder Jac. P. Thijsse en Eli Heymans onderkenden de grote natuurwaarden van het gebied. Bijvoorbeeld omdat het toen een van de weinige plaatsen in Nederland was waar de lepelaar broedde. Zij richtten Natuurmonumenten op, dat het Naardermeer aankocht waardoor het kon worden behouden. Bijzonder is dat nu, ruim een eeuw later, de lepelaar op veel plaatsen in ons land te vinden is.

Het Naardermeer heeft zich, mede door haar beschermde status, ontwikkeld tot een bijzonder gebied. We vinden er open water, maar ook rietgebieden, hooilanden en moerasbos. Op sommige plekken vindt er nog steeds veenvorming plaats. De omstandigheden zorgen voor een grote variatie in de flora en fauna. Met als kers op de taart de aanwezigheid van relatief zeldzame vogels zoals de purperreiger en de arend. Ook de otter wordt er soms gesignaleerd. De (moeras)bossen zijn zo apart dat ze onderwerp zijn van een langlopend onderzoeksprogramma voor bosontwikkeling.

De lezing is een combinatie van prachtige beelden en (actuele) informatie. Bedoeld om van te genieten en om de eigen omgeving beter te leren kennen.

Aanvang: 19.30 uur

Zaal open vanaf 19.00 uur

Locatie: Amaris ‘De Veste’, Koningin Wilhelminalaan 1 te Naarden

Toegang: €5,-

Kaarten verkrijgbaar: Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur via het winkeltje in Amaris ‘De Veste’, of op de avond zelf indien nog voorradig

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha