Uw mening?


05-07-14 Nieuwsbrief - juli 2014

Beste bewoners van Parkwijk Naarden, 


In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan de groenschouwen die wij samen met bewoners, gemeenteambtenaren en wethouders hebben gehouden in de wijken Fortlanden en Oranje Nassaupark Noord. Onze “groene man” Chris Haveman heeft een mooi verslag geschreven van deze twee schouwen.
 
Over de veiligheid in en om uw woningen tijdens de vakantieperioden geeft Wolter Eschauzier nog een aantal aandachtspunten en tips.
 

De verkiezingen zijn achter de rug, dit heeft als gevolg gehad dat wij afscheid hebben moeten nemen van Wil de Vries-Kempes. Deze wethouder had o.a. wijkgericht werken in haar portefeuille waardoor wij nauw met haar samen mochten werken. Wij hebben deze periode als zeer prettig ervaren en danken Wil nogmaals voor haar tomeloze inzet en aandacht. De plek van Wil de Vries-Kempes is ingenomen door Marleen Sanderse die meteen enthousiast aan de slag is gegaan. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking.
 

Marleen Sanderse was aanwezig bij de groen-wijkschouw in Oranje Nassaupark Noord. Wethouder Marcel Adriani was er ook, aangezien het college van burgemeester en wethouders de wijken in Naarden verdeeld heeft onder de drie wethouders. Als u wilt kunt u als bewoner direct met hem/haar contact opnemen. De exacte verdeling wijk/wethouder, is nog niet bekend, meer informatie hierover kunt u, binnenkort, vinden op de site van de gemeente.
 

Ook hebben we afscheid moeten nemen van onze vaste contactpersoon (ambtenaar wijkgericht werken) Suzan Vijfhuizen, ze is haar man gevolgd die in Zwitserland een baan heeft aangenomen. Met Suzan hebben we altijd zeer goed en prettig samengewerkt, vooral op het gebied van speelplekken blonk ze uit. Gelukkig is er een goede vervangster gevonden, Heidi van Otten neemt deze taak over en is al gedreven aan haar taken begonnen.
 

Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in uw wijk en bijvoorbeeld ook de tweewekelijkse rapportage van onze wijkagenten ontvangen, meldt u zich dan aan via onze site
 parkwijknaarden.nl of stuur een e-mail naar secretaris@parkwijknaarden.nl. 
Tevens wil ik u vast attenderen op de wijkschouwen die wij na de zomerperiode organiseren, heeft u op- en/of aanmerkingen dan kunt u deze alvast aangeven bij onze secretaris Els Visser door te mailen naarsecretaris@parkwijknaarden.nl.
 

Als laatste wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om Mariet Piebes te bedanken voor het wederom samenstellen van de nieuwsbrief.
 

Rest mij u een rustig en welverdiende vakantie toe te wensen,
 

Laurent Choffat
 
Voorzitter bestuur Vereniging Parkwijk NaardenVandalisme PENH-huisje speeltuin Keizer Otto
 
 
De schilderingen op het PENH-huisje op het speelterrein aan de Keizer Ottostraat zijn beklad. Ellen Wennink, de Naardense kunstenaar die de schildering gemaakt heeft, gaat begin juli proberen het schoon te maken en zo nodig bij te schilderen.Inbrekers gaan niet op vakantie

Voor de meeste mensen staat de vakantieperiode voor de deur. Lekker genieten van een zorgeloze, zonnige vakantie, is wat iedereen graag wil. Wat iedereen ook graag wil, is dat bij thuiskomst alles wordt aangetroffen zoals het is achtergelaten. Helaas blijkt maar al te vaak dat tijdens de afwezigheid ongewenst bezoek is geweest. Met alle vervelende gevolgen van dien. 
Inbrekers gaan bij voorkeur naar huizen waar niemand is, en waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Het is dus zaak uw huis er bewoond uit te laten zien! 

Er zijn een paar voorzorgsmaatregelen die kunnen helpen om het ongenode gasten buiten de deur te houden: 

• Zorg dat de brievenbus regelmatig wordt geleegd. De bezorging van een krant kan eenvoudig voor een vakantieperiode worden stop gezet. 
• Doe in ieder geval niet de gordijnen permanent dicht. Wel verstandig is dat buren af en toe de gordijnen open en dicht doen. 
• Vraag of de buren hun auto op uw oprit willen zetten. 
• Laat op willekeurige tijden op verschillende plaatsen in het huis een lampje aan- en uit gaan. Een tijdklokschakelaar is voor een paar euro te koop. 
• Wees voorzichtig met sociale media! Zet niet vanaf het vakantieadres berichten op Facebook. Inbrekers zijn moderner dan u denkt en zitten ook op Facebook en lezen graag mee. 
• Laat uw huis een bewoonde indruk wekken. Zet bijvoorbeeld wat bekers en borden op uw aanrecht en de tafel. 
• Zet geen laptop en dure apparatuur in het directe zicht. 

Ziet u iets ongewoons of verdachts bij de buren waarvan u weet dat ze op vakantie zijn : bel dan 112(bij spoed en heterdaad) of anders 0900-8844 (geen spoed, wel politie). 
Kijk ook eens op de website van de politie voor meer tips over inbraakpreventie.


Groenschouw Fortlanden en Oranje Nassaupark Noord 

Op 1 februari hebben we door Fortlanden gewandeld om te bekijken hoe het daar met het openbare groen gesteld is. Op 10 mei was Oranje Nassaupark Noord aan de beurt. Ook daar heeft een groepje mensen van Parkwijk, buurtbewoners, en mensen van de gemeente Naarden gekeken naar alles wat te maken heeft met openbaar groen en aanverwante zaken. 
Er is onder andere gekeken naar: 
• Het bosplantsoen en de groenstrook achter Schout. 
• Het wandelpad achterkant Schout. 
• Het bosplantsoen langs de Verlengde Fortlaan. 
• De heesterbeplanting en de bomen in het Sophiaplantsoen. 

Klik hier voor een volledig overzicht van de bekeken elementen.


Bestuur Vereniging Parkwijk Naarden 
Voorzitter
 
Laurent Choffat - voorzitter@parkwijknaarden.nl
 
Telefoon: 035 - 6948434
 
Secretaris
 
Els Visser - secretaris@parkwijknaarden.nl
 
Penningmeester
 
Mariet Piebes - penningmeester@parkwijknaarden.nl
 
Bestuursleden
 
Cathérine Dutscher
 
Chris Haveman
 
Henk Makaske
 
Kees Scheltes
 
Onno Folkers
 
Renée van Hofwegen
 
Wolter Eschauzier
 
www.parkwijknaarden.nl

 
REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha