Uw mening?


03-01-13 Plannen voetbalveld Graaf Willem de Oudelaan
Graag informeren wij u over onze plannen voor het voetbalveld aan de Graaf Willem de Oudelaan.
Speelruimteplan
In het speelruimteplan van de gemeente is aangegeven dat deze plek als doelgroep heeft kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Ook is aangegeven dat de plek wat aanpassing nodig heeft om aantrekkelijker te worden. In de tijd dat we over de plannen spraken voor het hondenlosloopgebied waren er ook al wat vragen over deze plek. Daarom krijgt het voetbalveld deze winter een opknapbeurt.
Overwegingen
De locatie zo dicht bij het Naardermeer leent zich qua uitstraling voor natuurlijke elementen en een open structuur. Belangrijk is dus om goed zicht te houden over de speelplek en de ondergrond van gras. Het budget van de gemeente is bovendien niet toereikend om grootse aanpassingen te kunnen doen.
Daarom is het volgende plan ontstaan
Het voetbalveld wordt opgeknapt en houdt als belangrijkste doel voetballen, maar er wordt wel een nieuwe speelaanleiding bij geplaatst. Omdat het wat betreft spelen niet om grootse dingen gaat is er geen bijeenkomst gepland met alle kinderen om te vragen wat zij graag zouden willen. Meestal creëert dit (te) hoge verwachtingen die de gemeente niet waar kan maken. De nieuwe speelaanleiding moet geschikt zijn voor kinderen van 6-11 jaar en bij voorkeur ook aansprekend zijn voor meisjes. We hebben daarom gekozen om een klimtoestel aan te schaffen voor de plek. In de speeltuin aan de Anna Pauwlonalaan zijn de meer bekende speeltoestellen al aanwezig (duikelrek, schommel, glijbaan), een klimtoestel is daarmee een aanvulling op het aanbod van speeltoestellen.
Met deze aanpak
De ballenvangers worden vervangen, de doelen worden een beetje verplaatst en de oude doelgebieden worden weer met gras ingezaaid.
Alle kinderen van 6-11 jaar uit de wijk ontvangen binnenkort een brief met de vraag welk klimtoestel zij graag zouden willen hebben. Deze vraag wordt ook gesteld aan de kinderen die overblijven op de Calsschool.
Voor uw beeldvorming zijn bij dit bericht de plaatjes gedaan van de toestellen die aan de kinderen worden voorgesteld. De toestellen zijn 2,5 á 3 meter hoog, behalve het klimnet dat is 5 meter. In principe is de voorkeur van de kinderen leidend, het is wel zo dat de gemeente voor het klimnet een vergunning moet aanvragen. Het is dus nog niet zeker of die er mag komen.
Planning
Het doel is om alle werkzaamheden deze winter uit te voeren zodat in het voorjaar er weer een fris speelterrein ligt.

boas 0-55360-500.jpeg
boas 0-55360-500.jpeg

boas 0-55365-501.jpeg
boas 0-55365-501.jpeg
REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha