Uw mening?


28-06-10 Twee wekelijks politie bericht

En weer zijn er twee weken voorbij. Met de zomer wil het nog niet echt lukken, maar we blijven hopen op beter weer. Twee weken waarin mijn collega’s twee navigatiesysteem plunderende personen wisten te arresteren. 1 navigatiesysteem werd meteen teruggevonden. 2 anderen wist ik samen met een aantal collega’s van de vroege dienst na een zoekslag in de omgeving terug te vinden. Hopelijk, als justitie ze houdt, zijn we even verlost van de inbraken in auto’s en dat is hard nodig want het waren er weer veel te veel.

Ook zijn er een aantal woninginbraken geweest (2 pogingen) en opvallend is dat dit weer inbraken zijn midden op de dag. Als mensen boodschappen doen. Sluit alles goed af want het blijkt dat goed hang- en sluitwerk een boel leed kan voorkomen.

INBRAAK AUTO

Tussen woensdag 13 juni 23.30 uur en donderdag 14 juni 07.30 uur, vanuit een Volkswagen Passat aan de Bachlaan (Componisten) een IPod en de ingebouwde navigatie gestolen.

Tussen woensdag 13 juni 20.00 uur en donderdag 14 juni 08.00 uur vanuit een Volkswagen Passat aan de Handellaan (Componisten) een navigatiesysteem.

Tussen zondag 17 juni 23.00 uur en maandag 18 juni 06.45 uur een navigatiesysteem vanuit een Audi A3, vanaf de Piersonlaan (Ministerpark).

Tussen maandag 18 juni 23.00 uur en dinsdag 19 juni 09.00 uur werd ingebroken in een Volkswagen Passat aan de Godelindeweg (Componisten). Men heeft geprobeerd de navigatie te stelen wat niet gelukt is.

Tussen woensdag 20 juni 23.00 uur en donderdag 21 juni 08.00 uur werd de airbag uit het stuur van een Audi A6 gestolen aan de Zwarteweg (Ministerpark).

Op vrijdag 23 juni tussen 03.30 en 03.40 uur werd ingebroken in een Volkswagen Passat aan de Generaal Kraijenhoffstraat (Keverdijk). De navigatie werd gestolen. Een buurvrouw had e.e.a. gehoord en waarschuwde de politie. Er werd gelijktijdig in dezelfde straat ingebroken in een Audi A3. Ook daar werd de navigatie gestolen.

Op maandag 25 juni rond 04.30 uur werd aan de Mackaylaan (Ministerpark) door een getuige gezien dat er werd ingebroken in een Audi. De daders renden weg met een navigatiesysteem hierbij achterna gezeten door de getuige. Bij het station Naarden/Bussum werden zij door mijn collega’s in de kraag gevat. De getuige wordt vanmorgen door mij in het zonnetje gezet. De inbrekers, 20 en 28 jaar, zitten nog steeds vast. Het onderzoek loopt nog. Uiteraard worden alle zaken in dit onderzoek meegenomen. Die nacht werden er nog 3 andere auto’s van het merk Audi opengebroken. Aan de Piesonlaan en de van Lijndenlaan.

OVERLAST JEUGD

Speeltuin aan de Kolonel Falbastraat (Keverdijk) op vrijdag 15 juni rond 21.00 uur. Jeugd is aangetroffen en weggestuurd.

Op zondag 17 juni rond 15.00 uur kregen wij de melding van een rondscheurende minibike in het Prinses Irenehof (Vierhoven/Keverdijk). De minibike werd later stilstaand aangetroffen en de eigenaar heeft een reprimande gekregen plus de belofte dat de minibike, niet goedgekeurd voor de openbare weg, bij herhaling wordt inbeslaggenomen.

Op vrijdag 22 juni rond 20.00 uur waren drie knapen bezig met het bouwen van een hut aan de Vroedschap (Ministerpark/Fortlanden). Rond 17.00 uur had jeugd op die plek brand gesticht. Omdat meldster wederom bang was voor brandstichting waarschuwde ze de politie. Mijn collega’s hebben een gesprek met de jeugd gehad en hen weggestuurd. Uiteraard ontkenden ze de brandstichting van eerder die dag.

(BUREN)RUZIE, RELATIEPROBLEMEN EN HUISELIJK GEWELD

Op woensdag 13 juni rond 14.30 uur hebben mijn collega’s, op mijn verzoek bemiddelend opgetreden in een burenconflict in de Vesting. Enkele jaren daarvoor heb ik dit zelf gedaan en dat heeft lange tijd geholpen. Nu laaide de ruzie op, maar door bemiddeling en de onontbeerlijke bereidheid van betrokkenen met elkaar te praten lijkt men weer voor jaren vooruit te kunnen met elkaar.

Op vrijdag 15 juni rond 22.00 uur een ruzie tussen drie vrienden in Tuindorp Keverdijk. Er is bemiddelend opgetreden.

Op donderdag 21 juni rond 20.30 uur moesten we ons helaas weer bemoeien met een zeer langslepend burenconflict in het Oranje Nassaupark. Kort daarop kon de nachtdienst in de herhaling en ook ter plaatse gaan.

DIEFSTAL FIETS

Op donderdag 14 juni tussen 08.00 uur en 17.00 uur, een Koga Miyata Terra Liner kleur zwart. Stond op slot bij een bedrijf in Gooimeer zuid.

INBRAAK WONING

Op donderdag 14 juni tussen 08.30 en 13.00 uur in een hoekwoning aan de Cort van de Lindenlaan (Ministerpark) middels intrappen van de voordeur. Computerapparatuur werd gestolen.

Op dinsdag 19 juni tussen 12.00 uur en 12.45 uur werd er geprobeerd in te breken in een woning aan de Meerweg (Ministerpark). Goed hang- en sluitwerk voorkwamen erger. Hier zijn wel goede en bruikbare sporen achtergebleven. Hopelijk leidt dit tot de dader.

Op vrijdag 22 juni tussen 15.15 uur en 23.00 uur werd er geprobeerd in te breken in een vrijstaande woning aan de Meerweg (Ministerpark). Goed hang- en sluitwerk voorkwamen een voltooide inbraak. Buurtonderzoek en technisch onderzoek zijn beiden uitgevoerd.

Tussen zaterdag 23 juni 19.00 uur en zondag 24 juni 09.30 uur een inbraak in een woning aan de Graaf Willem de Oudelaan (Ministerpark). Betreft een flat.

OVERIGE

Tussen 12 en 17 juni werden er vier winterbanden gestolen die opgestapeld lagen in een afgesloten parkeergarage in de Vesting. Alleen bewoners hebben toegang tot deze parkeergarage en de banden lagen verder niet op slot.

Tussen dinsdag 12 juni 22.00 uur en woensdag 13 juni 07.00 uur werd een bruine enkelassige aanhanger gestolen vanuit een tuin aan de Vroedschap (Ministerpark/Fortlanden).

Op zondag 17 juni tussen 17.00 uur en 23.00 uur werden de wielgoten van een fietsendrager bevestigd op een auto geparkeerd aan de Vierschaar (Ministerpark/Fortlanden) gestolen. De auto stond op de eigen inrit en de vleugelmoertjes zijn van de wielgoten gedraaid waarna deze werden weggenomen.

Tussen zaterdag 16 juni 16.00 uur en zondag 17 juni 11.30 uur werd een band met velg van een Mitsubishi Colt gestolen aan de Ten Boschstraat (Keverdijk).

Tussen woensdag 20 juni 17.00 uur en donderdag 21 juni 16.00 uur werd een boot gestolen vanuit de Hoofdgracht (Woonbos Naarderbos).

Het betreft een blauwe Hasle Summerfun 365 voorzien van een Yamaha buitenboordmotor.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha