Uw mening?


25-06-12 Plan aanpassing speeltuin Kuyperlaan

Hierbij informeren wij iedereen graag over ons voorstel voor wijzigingen op het speelterrein aan de Kuyperlaan, naar aanleiding van de bijeenkomst 23 mei j.l.. Zoals toen afgesproken zou dit plan ook op deze site gepubliceerd worden. 

 

Wijzigingen op het voetbalgedeelte

Als belangrijkste gaven de meeste mensen aan dat het voetbalveld opgeknapt moest worden. Hoewel we niet zeker zijn dat we succesvol een grasmat kunnen aanleggen op deze plek zullen we dat komende winter wel proberen. De voetbaldoelen worden dan ook vervangen zodat de bal in het doel blijft in plaatst van dat het er doorheen rolt. Er komen geen voetbaldoelen die ook bedoelt zijn om erin te klimmen, dat is gezien de huidige veiligheidseisen niet meer wenselijk.

Wijzigingen in het groen

In de hoek bij de Verlengde Fortlaan nummer 6 worden 3 bomen gekapt, 1 ervan is nu al dood. Hiervoor in de plaats komt 1 nieuwe boom. Op de foto is deze plek aangegeven met een groene cirkel.

Langs de Verlengde Fortlaan, waar nu een heg staat, komt een groen hekwerk van 1 m hoog aan de kant van het voetbalveld. De bestaande heg wordt aangevuld en is dan ongeveer 1.25 meter hoog. Bovendien wordt langs de Verlengde Fortlaan een boom herplant om de bomenrij weer compleet te maken. Deze wijzigingen staan ook in groen op de tekening.

In de zuid west hoek wordt één boom vervangen en komt een extra bankje met prullenbak.

De groenstrook bij de parkeerplaatsen aan de Kuyperlaan 47 t/m 67 wordt gesnoeid.

 

Wijzigingen in de speeltoestellen

In de hoek waar de speeltoestellen staan voor jongere kinderen komt een houten speelhuisje terug en plaatsen we een klein draai toestel. Een plaatje daarvan staat hieronder, u kunt het toestel ook bekijken op het Binnenhof.

De glijbaan verplaatsen we zodat op die plek ruimte komt voor een nieuw speeltoestel. Dit wordt een klimtoestel van bescheiden afmeting, ook hiervan staat een plaatje in de brief. Dit toestel kunnen uw kinderen alvast uitproberen op de Jan ter Gouwweg. Verder worden de schommels opgeknapt. Er komt geen pingpongtafel op het speelterrein.

 

Planning

Het uitvoeren van dit plan kunnen we beginnen na de zomer. Het aanplanten van nieuw groen en het aanleggen van grasmatten op het voetbalveld is pas vanaf november mogelijk. Naar verwachting is de opknapbeurt dan aan het einde van het jaar gereed.

 

We hopen met dit ontwerp recht te doen aan zoveel mogelijk wensen die we gehoord hebben, of het nu gaat om groen, speeltoestellen, verkeersveiligheid en natuurlijk ook ons beschikbare budget. We nodigen iedereen uit om, positief of kritisch, te reageren op dit ontwerp door een bericht achter te laten op dit blog of een mail te sturen naar info@naarden.nl ter attentie van Suzan Vijfhuizen.

 

REACTIES
LEUK!
Leuk ontwerp!
Door Patricia Vd flier op 07-07-2012
MOOI PLAN
L.s.
Ik ben zeer enthousiast over dit mooie plan. Ik denk dat zowel kleine kinderen als de grote kinderen straks weer met veel plezier gebruik kunnen maken van dit heerlijke plekje. Fijn dat de Gemeente hierin wil investeren! Wij zien uit naar de mooie ontwikkelingen!
Door Wendela op 01-07-2012
GOED PLAN
Goed plan. We denken dat het zeker meer speelplezier zal opleveren voor de grote hoeveelheid kinderen die er dagelijks gebruik van maken. Zowel de kleine kinderen als de grotere kinderen. Een kleine aantekening is, dat het bankje in het midden van het terrein ook vervanging toe is. Het hout is zeer ruw (kan kleding en huid beschadigen).
Door Aras op 27-06-2012
HR.
Geweldig mooi plan,ziet er goed uit,mijn complimenten,ben ook blij met het snoeien langs de kuijperlaan kon niet normaal uit je auto stappen
Vr.Groet Rob Kruiswijk,
kuijperlaan 59
Door R.Kruiswijk op 27-06-2012
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha