Uw mening?


20-07-11 Politiebericht 20 juli 2011
Incidenten 5 t/m 19 juli 2011
 
Hallo lieve mensen,
 
Zo vlak voor het ingaan van de vakantie wil ik u nog even meenemen naar het fenomeen huiselijk geweld. Ook afgelopen periode hebben wij daar als hulpverleners meerdere malen mee te maken gehad. Ik kan en wil niets zeggen over deze incidenten. Te prive en te gevoelig. Wel is het zo dat wij en justitie streng optreden tegen huiselijk geweld. Ook zonder aangifte kunnen wij op basis van feiten en omstandigheden overgaan tot arresteren van de agressor. Ook kunnen wij een tijdelijk huisverbod uitvaardigen. Heel vergaand natuurlijk, maar heel erg nodig. Helemaal als je bedenkt dat er vaak kinderen bij betrokken zijn.
 
Als u kennis draagt van huiselijk geweld in een gezin (of het betreft uzelf) schroom dan niet het steun en adviespunt huiselijk geweld te consulteren. http://shginfo.nl/.
0900 126 26 26 (5 cent per minuut).
 
Draagt u kennis van kindermishandeling of verwaarlozing neem dan contact op met het AMK, Advies en meldpunt kindermishandeling. http://www.amk-nederland.nl/
 
Rest mij niets anders dan u een heel fijne vakantie toe te wensen. Ikzelf moet er ook aan geloven, dus voorlopig even geen overzichten van mijn hand. Wees terughoudend met het vermelden van uw vakantieperiode op social networks als facebook, hyves of twitter. Laat uw woning zo veel mogelijk bewoond achter. Laat het gras maaien, ruim de post op. Mocht u spullen kwijt raken op uw buitenlands vakantieadres bedenk dan dat u daar aangifte dient te doen, in Nederland kunt u geen aangifte doen van  in het buitenland ontvreemde zaken, behoudens enkele uitzonderingen.
 
Tot over enkele weken.
 
Inbraak woning
Tussen vrijdag 8 juli 19.00 uur en zaterdag 9 juli 09.00 uur aan de van Houtenlaan (Ministerpark). Het hang- en sluitwerk liet enigzins te wensen over en met een harkje kon men de deur vrij eenvoudig openbreken. Een mobiele telefoon is weggenomen.
 
Tussen vrijdag 15 juli te 10.00 uur en zaterdag 16 juli te 16.30 uur wordt geld uit een woning aan de Louise Colignylaan (Oranje Nassaupark) weggenomen. Men denkt aan een insluiping.
 
Nog een insluiping. Ditmaal aan de Graaf Willem de Oudelaan (Oranje Nassaupark), op zaterdag 16 juli rond 14.00 uur. Kan natuurlijk iets te maken hebben met bovenstaand incident. Man en vrouw zijn a.h. werk in de voortuin. De man is gehandicapt. Mogelijk via de achterdeur vindt de insluiping plaats. Waardepapieren en sieraden worden weggenomen.
 
Omdat woninginbraken en insluipingen vaak een hele impact hebben op de slachtoffers doen wij altijd een gedegen buurtonderzoek. Ook in deze zaken dus. De slachtoffers werden ook verwezen voor slachtofferhulp.
 
Inbraak (diefstal van) auto
Vrijdag 15 juli 2011 tussen 00.45 en 07.10 uur aan de Vaartweg (Keverdijk) in Naarden. Uit een Volkswagen Golf werd een ingebouwd navigatiesysteem weggenomen. De ruit werd ingeslagen.
 
Tussen  zondag 10 juli te 20.00 uur en maandag  11 juli te 08.00 uur werd een Audi A4 op parkeerterrein Nieuw Molen (Vesting) ontdaan van alle vier de wielen.
 
Inbraak (diefstal uit) bedrijf
Diefstal van  tuingereedschap uit een bedrijf aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) door een dame. Dit vond plaats op dinsdag 5 rond 14.00 uur. De dame is gearresteerd. Gereedschap is terug en proces verbaal is opgemaakt.
 
Op donderdag 7 juli tussen 08.00 en 17.00 uur aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) werd gedurende dag een mobiele telefoon weggenomen.
 
Op donderdag 14 juli rond 12.00 uur loopt een medewerker het bedrijf even uit voor een boodschap. In de tussentijd komt er een persoon binnen die een greep doet in de kassa. E.e.a. vond plaats aan de Lambertus Hortensiuslaan (Ministerpark).
 
Vernieling
Tussen donderdag 7 juli 19.00 uur en 8 juli 08.15 uur werd een fiets in de brand gestoken aan de Amersfoortsestraatweg 12 (Godelindeschool, Componisten).
 
Op vrijdag 8 juli tussen 09.00 en 12.30 uur werd aan de Cort vd Lindelaan (Vituscollege,Ministerpark) een bakfiets vernield.
 
Tussen maandag 11 juli te 19.00 uur en dinsdag 12 juli te 10.00 uur wordt er op de Marktstraat (Vesting) de buitenspiegel van een auto vernield.
 
Tussen dinsdag 5 en donderdag 7 juli aan de Onderwal (Vesting) gat in de ruit van een auto.
 
Vernieling ruit van de Comeniusschool, Cort vd Lindelaan 1 (Ministerpark) tussen vrijdag 8 juli en maandag 10 juli.
 
Op woensdag 6 juli rond 13.30 uur gooit een onbekende een met inkt gevulde balon tegen de hordeur van een woning. E.e.a. vond plaats aan de Schout (Ministerpark).
 
Burenruzies
In Tuindorp Keverdijk worden we wederom gebeld inzake een ruzie tussen buren. We hebben al meerdere malen assistentie verleend op dit adres. Van strafrechterlijke zaken is nauwelijks sprake. We hebben zelfs bemiddeld. Partijen in aanwezigheid van een collega van mij met elkaar laten praten. Helaas heeft dit niets opgeleverd. Partijen willen niet praten en dus kennelijk niets oplossen. Dan rest ons niets partijen door te verwijzen naar civiele wegen zoals mediation of een advocaat.
 
Jeugdoverlast
Woensdag 13 juli rond 20.00 uur aan de Meerstraat (Keverdijk) krijgen wij een melding van vernielende jeugd. TP was er van vernielingen geen sprake. De jeugd stond te vissen.
 
Op vrijdag 8 juli rond 10.30 uur steekt de lieve jeugd een schoolboek en een prullenbak in de brand op de skatebaan aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten). Eerder acteerden wij ook al op een “rituele boekverbranding”. De dommerds hadden echter boeken met hun naam daarin geschreven (half, dus niet voldoende) verbrand. Een bezoekje van mijzelf en mijn collega’s aan de ouders was het gevolg.
 
Op vrijdag 8 juli rond 23.45 uur wordt overlast van jeugd doorgebeld aan de meldkamer op de Drossaard (Ministerpark). De melder wil geen terugkoppeling van de politie. Binnen 7 minuten zijn we ter plaatse maar treffen niemand aan.
 
Op zaterdag 9 juli rond 23.45 uur wordt jeugdoverlast gemeld aan de Evert de Bruijnstraat (Keverdijk). 20 personen en auto’s zouden op straat herrie maken. De politie kan niet meteen ter plaatse gaan ivm een andere melding met hogere prioriteit. Later heeft de situatie zich vanzelf opgelost.
 
Op zaterdag 16 juli rond 13.00 uur staan jongeren in het Naarderbos in een fietstunneltje “in te drinken”. Blijkt dat ze op weg zijn naar een festival in Almere. De jongeren worden door ons “opgeschreven” en 1 daarvan heeft nog een bekeuring open staan die meteen geind wordt.  Hoeveel woningen zijn er in het Naarderbos zul je denken, dus wie zal daar last van hebben om 13.00 uur? Het betroffen jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar komende uit Bussum, Naarden en Hilversum.
 
Zaterdag 16 juli rond 15.17 uur, Wethouder Koniglaan (Ministerpark), joints rokende jeugd onder de flat.  Een half uur later heeft het probleem zichzelf opgelost. Bedenk nog steeds dat het roken van joints niet strafbaar is in Nederland. Als maatschappij hebben we afgesproken dat we dit tolereren. Het wordt gedoogd. Ik begrijp echter dat het vervelend kan zijn als ze dit onder je raam doen.
 
Op vrijdag 15 juli rond 22.50 uur ziet een omwonende dat op de Johan Willem Frisolaan (Ministerpark) jongelui zitten en hoort deze een luide knal iedere keer dat er een trein passeert. Mogelijk gooit men iets tegen de langsrazende trein. Ter plaatse gegaan maar verder niemand meer aangetroffen. Ook geen meldingen gehad van prorail of de NS.
 
Diefstal fiets.
Tussen dinsdag 12 juli 20.00 uur en woensdag 13 juli te 06.15 uur aan de Verlengde Fortlaan (Ministerpark). Een afgesloten oma fiets uit de tuin gestolen.
 
Diefstal fiets op zondag 10 juli tussen 21.30 en 22.30 uur aan de Meerweg (Ministerpark), bij de voetbalclub, een Gazelle.
 
Diefstal fiets tussen zaterdag 9 juli 20.30 uur en 10 juli 12.00 uur, aan de Graaf Willem de Oudelaan (Ingang Torenflat, Oranje Nassaupark), een rode Batavus damesfiets.
 
Tussen vrijdag 15 juli te 15.00 uur en zaterdag 16 juli te 18.00 uur wordt aan de Vincent van Goghlaan (Rembrandtpark) een Batavus sport weggenomen. Fiets was niet op slot maar stond in de tuin achter een gesloten hek.
 
Overige incidenten
2 mannen werden op zondag 10 juli in Tuindorp Keverdijk gearresteerd n.a.v. een ruzie.  De zaak is nog in onderzoek.
 
Zondag 10 juli rond 00.43 uur een vechtpartij in een cafe in Naarden. Zo uitzondelijk dat het het melden waard is. Alles liep met een sisser af.
 
Op dinsdag 12 juli rond 13.00 uur trekt een negroide man in de Kolonel Michaelstraat (Keverdijk) de ketting van de hals van een dame. De man is gekleed in een blauw shirt met witte bies en een zwarte mogelijk joggingbroek. Hij is kaal, mogelijk gemilimeterd. Heeft u iets gezien, bel de politie. 0900-8844. De zaak is in onderzoek.
 
Op zondag 17 juli rond 22.30 uur wordt een man aangetroffen op de rijksweg die zegt een kopstoot te hebben gehad en dat zijn vriendin gedwongen werd in een auto te stappen. Helemaal spannend natuurlijk, recherche opgetrommeld, mensen in stelling gebracht, aangifte opgenomen, tot dat bleek dat er eigenlijk helemaal niets aan de hand was. Zonde van de tijd.
 
We hielden in Naarden in de afgelopen 2 weken 4 personen aan voor:
 
Poging diefstal van tuingereedschap
Belediging (uiteraard)
2 x bedreiging
 
Met vriendelijke groet,                                                                        
 
Mark Ch. Overliese,                                      
Wijkteam Naarden en Bussum
REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha