Uw mening?


29-06-11 Veilig oversteken op spoorwegovergangen

Ook het Buurtplatform vindt dit belangrijk, vandaar deze melding nu op ons blog.

ProRail vraagt via een landelijke campagne aandacht voor het belang van veilig gedrag bij spoorwegovergangen.

Jaarlijks vinden op spoorwegovergangen zo’n veertig aanrijdingen plaats, vrijwel altijd met zeer ernstige gevolgen, tot en met dodelijke afloop toe. Vaak gaat het om jonge mensen die ondanks de roodknipperende lichten of de zakkende spoorbomen, menen nog wel even naar de overkant te kunnen komen. Haast en overmoed zijn echter slechte raadgevers. 

Voor een deel kan dit verschijnsel worden bestreden met fysieke ingrepen. Hangwerken onder overwegbomen belemmeren voetgangers en fietsers onder de gesloten bomen door te gaan. Middenbermen beletten automobilisten te gaan slalommen. 
Maar wat voor maatregelen er ook genomen worden, uiteindelijk gaat het om het gedrag van de overweggebruikers en de keuzes die zij maken. Met de campagne wil ProRail de verkeersdeelnemers na laten denken over hun eigen gedrag. De leuze is dit jaar: “Wat wil je verliezen om een paar seconden te winnen?” 
In opdracht van de Europese Commissie is een videoclip gemaakt. De link naar de videoclip is: http://www.prorail.nl/Publiek/Veiligheidvoorop/Pages/Overwegcampagne.aspx.  


REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha