Uw mening?


15-11-10 Proef tot bestrijding overlast hondenpoep
Proef tot bestrijding overlast hondenpoep blijkt succes en wordt uitgebreid Ruim een jaar geleden zijn door de Gemeente Naarden in samenspraak met het buurtplatform Parkwijk meerdere hondenpoepbakken met houders voor de zakjes in de wijken geplaatst met een concentratie rond het gebied omsloten door de Schout, Baljuw en Verlengde Fortlaan. Hier werden vier bakken met houders geplaatst, waarvan er drie zijn voorzien van plastic zakjes en een met papieren zakjes. Dit gebied is met opzet gekozen omdat vele mensen hier hun honden onaangelijnd uitlaten en er sprake was van enige overlast. Na een stroef begin lijkt het er nu op dat de hondenbezitters gewend raken aan het gebruik van de zakjes en deze ook steeds meer gebruiken. Gebleken is dat de plastic zakjes het best voldoen, ook bij regen. De overlast is duidelijk minder geworden en de enkele keer  dat een bak wordt vernield en door de Gemeente wordt weg gehaald voor reparatie, laat direct zien dat de hondenbezitters deze bak missen. De Gemeente zorgt voor een regelmatige bijvulling van de zakjes en het leeghalen van de bakken. Evaluatie van de resultaten heeft er toe geleid dat de Gemeente Naarden heeft besloten het aantal bakken uit te breiden en in overleg met het buurtplatform Parkwijk zijn de in punt 1 & 2 genoemde bakken al geplaatst en zullen dit jaar nog bakken met houders voor de plasticzakjes worden geplaatst op de punten 3 t/m 5
  1. Graaf Willem de Oudelaan - oostelijke ingang Paradijsbos
  2. Anna Paulownalaan – voor de speeltuin
  3. Juliana van Stolberglaan – ingang parkje bij de vijver
  4. Juliana van Stolberglaan – ingang parkje alleen houder met zakjes
  5. Alexanderlaan – kop vijver alleen houder met zakjes
Bij het wandelpad rondom de Vesting zijn reeds drie bakken met houders voor zakjes geplaatst daar ook hier vele hondenbezitters hun hond uitlaten. In de begroting van de Gemeente Naarden is rekening gehouden met een verdere uitbreiding van het aantal plaatsen waar bakken met houders worden geplaatst en de verwachting kan worden uitgesproken dat het komende jaar mogelijk nogmaals  5 bakken geplaatst kunnen worden Indien bewoners nog suggesties hebben voor een plaats voor een bak met houders, laten zij dit dan weten  aan het buurtplatform Parkwijk middels www.parkwijkblog.nl . We zijn op de goede weg en het past binnen het nieuwe hondenbeleid van de Gemeente Naarden, waaraan op dit moment hard wordt gewerkt door alle partijen. Het is de bedoeling dat in deze nota vaste gebieden worden aangewezen waar honden los mogen worden uitgelaten met echter wel  de verplichting voor de hondenbezitters dat zij de poep van hun eigen honden opruimen.
REACTIES
Ik begrijp nu dat honden aan de lijn moeten. Het valt me op dat mensen dit blijkbaar niet weten. Of ze weten het wel maar lappen die verordening aan hun laars. Er wordt gewandeld met de hond, baasje voorop, nog een beetje slaperig of bellend met een GSM en het beest sloft 100 meter achter het baasje hetzelfde rondje. Ondertussen plast en poept het lieverdje overal behalve in de eigen tuin van het baasje. Kan je het lievertje niet kwalijk nemen, wel het baasje. Asociaal gedrag. Vies en goor. Houd het beest aan de lijn. Is verplicht en doe dat dan ook. En zorg dat de rotzooi wordt opgeruimd.
Door Jocelin Huibers op 26-11-2010
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha